JULLIE ONTWIKKELING

LEREN & DOEN

Jullie ontwikkeling

Wil je elk gesprek instappen met een goed verhaal? Worden er veel rapporten geschreven die niemand echt leest? Zitten er veel mensen te knikkebollen tijdens grote presentaties? Heb je veel te vertellen, maar kom je niet uit je woorden?


Hóe je jouw verhaal zo maakt dat de boodschap bij je doelgroep blijft hangen, is te leren. Ook hóe je je verhaal het beste presenteert, kun je oefenen. Samen met je team, samen met Verhalen à la carte.

 

Het beste verhaal is natuurlijk een eerlijk verhaal. Een verhaal dus dat alleen jij kunt vertellen. Authentiek. Maar hoe doe je dat als je het gevoel hebt dat je niet echt goed kunt schrijven? Of als je heel verlegen bent?

 

Het begint met een paar simpele vragen: wat wil je vertellen en aan wie? Via welk medium deel je je boodschap, wanneer en waar? De antwoorden op deze vragen geven je al enige houvast.

 

Elke training wordt op maat gemaakt. Ik ontwikkel werkvormen of spellen, wat maar nodig is om ervoor te zorgen dat de nieuwe vaardigheden en informatie vertrouwd en gemakkelijk inzetbaar worden.

 

Soms maak ik een kaartspel dat je aan het denken zet. Soms zet ik theateroefeningen in om je te laten zien dat je ook buiten je comfortzone kunt schitteren. Soms werken we op een bijzondere en inspirerende locatie, maar altijd staat het (bedrijfs)verhaal en jullie ontwikkeling centraal!

Waarom?

  • Je kunt je (bedrijfs)verhaal aan elke situatie en iedere doelgroep aanpassen.
  • Je leert te schrijven en te spreken op een manier die anderen bijblijft.
  • Je ontdekt nieuwe manieren om je enthousiasme en kennis te delen.
  • Je durft jezelf en anderen te verrassen.

 

Voor wie?

  • Het management.
  • Bedrijven vlak voor, in of net na een verandertraject.
  • Alle afdelingen en teams die wel met anderen moeten communiceren.
  • Voor jou!


Wil je je team vaardigheden aanleren die ik hierboven niet noem? Dan maken we de training helemaal op maat!

Groei komt na nieuwsgierigheid

Bekijk deze trainingen maar eens!


Storytelling in 1 dag!

Je wilt dat mensen de geschiedenis van je bedrijf kennen. Je wilt een nieuw product introduceren. Je wilt een nieuw team vertrouwd maken met de bedrijfsvisie. Of je wilt jouw verhaal gemakkelijk aan de doelgroep en de situatie kunnen aanpassen zonder dat het zijn boodschap verliest. Om je daarbij te helpen heb ik een systeem ontwikkeld dat je eenvoudig de passende verhaallijn en de juiste bouwstenen aangeeft. Keer op keer te gebruiken, toegespitst op diverse presentatievormen en met steeds weer een mooi verhaal als resultaat.


Prettig presenteren

Hoe presenteer je je verhaal? Hoe sta je? Wat doen je handen en wat gebeurt er met je stem? Veel praktische oefeningen en uiteraard ook aandacht voor de opbouw van je verhaal. Presenteren kun je leren! (Handig als vervolg op Storytelling in 1 dag!)


Columns schrijven

Laat zien waar je enthousiast van wordt, wat je raakt en wat je laat lachen. Door een column leert jouw doelgroep je ook als mens kennen, wat je als ondernemer een groot voordeel geeft.


E-books schrijven

Je kunt je klanten al snel helpen met een e-book waarin je een thema beknopt bespreekt. Schijn je licht op een bepaald onderwerp, geef tips, laat je expertise zien en maak je doelgroep nieuwsgierig naar meer.


Kort & bondig schrijven

Anti-jargon, geen wollige teksten, een actieve schrijfstijl: sommige situaties schreeuwen om korte maar heldere teksten. Schrijf begrijpelijke rapporten, maak je merk met een motto, leef je leus en wis alles wat je boodschap ondermijnt!


Creatiever denken

Zijn jullie vergaderingen langdradig en eentonig? Komen er alleen uitgekauwde ideeën uit jullie brainstormsessies? Dan is het tijd voor meer creativiteit! Leer anders te kijken naar wat voor je neus ligt. Durf iets nieuws uit te proberen, te falen en weer op te staan. Herontdek het plezier in je werk en ontdek zo vele, nieuwe mogelijkheden!


Elke training heeft een 4 uurs- en een 8 uursvariant.